Repertory

Azilul

Distribuție
Director Alice Veliche
Scenography Sebastian Rațiu
Author adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki
Coregrafie Alice Veliche
Video design Andrei Cozlac
Asistent regie Antonia Mihăilescu

Actors Răzvan Bănuț
Cristina Florea
Delu Lucaci
Alexandru Marin
Cătălin Ștefan Mîndru
Horia Andrei Butnaru
Clara Popadiuc
Diana Lazăr
Bogdan Amurăriței
Schedule
There is no schedule for this play !

„AZILUL”, adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki este primul spectacol coregrafic produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Realizat în parteneriat cu Școala Doctorală de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, spectacolul „AZILUL” este montat de tânăra coregrafă și regizoare Alice Veliche, care ne prezintă viziunea sa artistică astfel: „Spectacolul „AZILUL” este o reprezentare coregrafică a textului „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în care mișcarea corporală și cuvântul reușesc să se îmbine armonios, conturând proeminent interacțiuni, drame, incertitudini. Ansamblul spectacular este privit din perspectiva unui singur personaj fără identitate, pierdut în neantul propriei minți, aspect care determină modificări ale spațiului, timpului, personajelor.”


Coregrafă și proaspătă doctorandă în cadrul „Școlii Doctorale de Teatru” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Alice Veliche a încheiat studiile de licență în anul 2020, Facultatea de Teatru, secția Coregrafie a universității menționate anterior, urmând ca doi ani mai târziu să finalizeze studiile masterale în aceeași instituție de învățămând, secția Artele Spectacolului Teatral. În prezent, Alice Veliche este coregrafă independentă și activează ca instructor în cadrul unei școli private de dans. Pe lângă spectacolele care îi poartă semnătura - FEmale la Teatrul din Stejar, Spațiu – Suflet – Secundă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Micul Prinț la Teatrul din Stejar - Alice Veliche a realizat coregrafia și în spectacole de teatru precum Masaj, regia Radu Afrim sau Teorema maimuțelor infinite, regia Antonella Cornici. Una dintre cele mai mari împliniri profesionale, de până acum,  rămâne realizarea coregrafiei pentru cea de-a 30-a ediție a Galei UNITER.

AZILUL, adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki
Regie și coregrafie: Alice Veliche
Video design: Andrei Cozlac
Scenografie și grafică afiș: Sebastian Rațiu
Asistent regie: Antonia Mihăilescu
Distribuția: Răzvan Bănuț, Cristina Florea, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței

Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

 

Durata spectacolului: 50 minute

Spectacol produs în stagiunea 2022 – 2023. Data premierei 11 februarie 2023

 

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre