• Home
  • News
  • Teatrul sucevean va participa anul viitor la "Capitala Culturală Arabă 2020", la Betleem

News

Teatrul sucevean va participa anul viitor la "Capitala Culturală Arabă 2020", la Betleem

Teatrul sucevean va participa anul viitor la "Capitala Culturală Arabă 2020", la Betleem

https://www.cinemasuceava.ro/

Cea mai tânără instituţie culturală a Sucevei, Teatrul „Matei Vişniec”, va fi prezent anul viitor la Betleem, cu o serie de spectacole, la un eveniment de talie internaţională - "Capitala Culturală Arabă 2020".

Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, la lansarea cărţii „Pelerin în Ţara Sfântă”, ediţia a II-a, a Gabrielei Baddour, ambasador onorific al Sucevei în Palestina. Edilul sucevean a mandatat-o pe directoarea teatrului, Carmen Veronica Steiciuc, dar şi pe scriitoarea Doina Cernica, care a aşternut pe hârtie impresiile sale din călătoria în „Ţara Sfântă”, să reprezinte municipiul Suceava la acest important eveniment cultural internaţional, alături de actorii TMMSV.

„Continuăm să întărim relaţiile de colaborare dintre cele două oraşe înfrăţite”, a precizat Ion Lungu, care a subliniat importanţa înfrăţirii Sucevei cu Betleem, un municipiu mic dar extrem de căutat la nivel internaţional, înfrăţit cu marile metropole ale lumii datorită importanţei sale istorice şi religioase – locul de naştere a lui Iisus.

Cosmin ROMEGA

 


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre