Théâtre Municipal "Matei Vişniec" Suceava

Spectacle invité

THE LINCOLN DRESS

Distribuție
Directeur John P. Mceneny
Auteur John P. Mceneny
Compozitor Rob Parker

Acteurs Eduard Buhac
Vasile Flutur
Annie Montgomery
Aaron Novak
Programme
Il n'y a pas de calendrier pour ce spectacle !

Albany, statul New York, anul 1931. Patru oameni împinși în pragul disperării plănuiesc să fure rochia purtată de Clara Harris în seara asasinării lui Abraham Lincoln în loja de teatru. Rochia, pătată cu sângele președintelui legendar, urmează să fie vândută la un preț care i-ar scoate din sărăcie. Donal (Vasile Flutur), un veteran din primul război mondial, împreună cu Chick (Eduard Buhac), prietenul său fragil psihic, o prostituată la vârsta a doua, Edith (Annie Montgomery), și fratele ei promiscuu Mickey (Aaron Novak) reușesc să fure relicva însângerată care îi va bântui în mod ireversibil.

Textul și mizanscena acestui spectacol au fost concepute în colaborare cu: Eduard Buhac, Vasile Flutur, Annie Montgomery, Aaron Novak, Rob Parker.

Din anul 2000, sub directoratul lui John P. Mceneny, PIPER THEATRE a produs peste 40 de piese de teatru, incluzând: Splitfoot, Island of Doctor Moreau, WeShouldHaveSeentheLightsAlready (premieră Nord-Americană Matei Vișniec), Wendy Darling, Nocturnes, Lincoln Dress, Priscilla Queen of Desert, Hedwig and Angry Inch, Sweeney Todd, Xanadu, Bloody Bloody Andrew Jackson, Book of Liz, Miser, Frankenstein, Prospect Hill, Hamlet, Macbeth, Othello, Tempest, Taming of Shrew, Midsummer, Twelfth Night, Charlotte Lucas is 27 and Not Dead. De asemenea de menționat și filmele de scurt-metraj Cold April și Zoom with Me.

Vasile Flutur (Donal) este actor stabilit în prezent la New York. A absolvit de la UNATC fiind decernat cu premiul Ștefan Iordache, iar ulterior a obținut masteratul la Brooklyn College.

Film: Snakeeater, Far From Here, Varlet, Delenda, Hell House 2, Kidnapping of A Fish, Dominant Species, Zoom With Me

TV: WeCrashed (Apple TV+), The Endgame (NBC), For Life (ABC), The Deuce (HBO), The Blacklist (NBC)

Teatru - Off-Broadway: Tamburlaine (TFANA), Jericho (Attic Theatre)

Colaborări cu Piper Theatre: WeShouldHaveSeenTheLightsAlready (de Matei Visniec), Island of Dr. Moreau, Frankenstein, Nocturnes, Splitfoot

Este extrem de încântat și onorat de șansa de a aduce încă un spectacol american în țara sa natală.

Eduard Buhac (Chick) este actor, scriitor și regizor stabilit în Londra. Este primul și singurul român absolvent al cursului de trei ani de Professional Acting de la LAMDA, cea mai veche școală de actorie din Marea Britanie.

A avut debutul in TV în serialul american Treadstone, bazat pe trilogia Jason Bourne iar in film in blockbuster-ul international RRR.

De asemenea a prestat și în serialul foarte popular Hollyoaks din UK. Eduard a scris, regizat și jucat în one-man-show-ul Ca-n cer și filmul Lemonking.

Film: RRR, Storker, Lemonking

TV: Treadstone (USA Network), Hollyoaks (Channel 4), Departe (Co-creator, Independent)

Teatru: Our Country’s Good, Spring Awakening, Wild Honey, Normal People, Ca-n cer

The Lincoln Dress este primul lui spectacol pe o scenă românească de la terminarea școlii de actorie.

Aaron Novak (Ghost) este actor stabilit în Brooklyn NY. Un artist plurivalent, Aaron își orientează energia creativă în regie, producție, scris, educație, coaching și design. Co-caștigător al premiului Bobby pentru Island of Dr. Moreau la festivalul Edinburgh Fringe în 2013 și a jucat în WeShouldHaveSeenTheLightsAlready la București în 2016. A fost producător executiv al pilotului TV Starting Out, care a câștigat Best Pilot la LA Comedy Festival în 2016. A absolvit actoria la Bloomsburg University, cu specializare în tehnica Meisner. Din 2014 este trainer pentru actori în metode de improvizație pentru Training Medical la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York Medical College și Columbia University. Colaborează frecvent cu Piper Theatre, în piese precum Wendy Darling and Peter Pan, Hamlet, Splitfoot, The Lincoln Dress și Frankenstein. Este de asemenea personal trainer, graphic designer, chitarist, solist, și compozitor.

Annie Montgomery (Edith) - cu Piper a colaborat în Splitfoot, la Edinbugh Fringe, și The Lincoln Dress la Sienna College și Old Stone House of Brooklyn. One-woman show-ul Walking Toward America la United Solo Festival, Springfield Contemporary Theater, și Theater for the Seventh Sister în Lancaster, Pennsylvania. A scris, devizat, regizat și jucat în piesa The Red Dress, produsă la University Settlement și San Clemente Soto Velez Cultural and Educational Center, NYC. A scris și jucat în scurt-metrajul Zoom with Me care a fost acceptat în 14 festivaluri de film din toată lumea. Este dramaturg și profesoară de teatru.

Teatru - Off-Broadway - That Ilk (Hudson Guild Theatre), Man and Superman, Angels in America (Hangar Theatre), The Caucasian Chalk Circle (Provincetown Theater), Arms and the Man (George Street Playhouse), All American Boys (The Green Space, WNYC), Christmas Carol (Wayside Theater).

John P. McEneny (Director Artistic/Regia) este regizor, profesor și dramaturg. 7 monoloage din piesa The Lincoln Dress au fost publicate în antologii - Applause’s 2020 Best Men’s Monologues, Smith and Krause’s 2020 Best Men’s Monologues / 2020 Best Women’s Monologues. A scris: Mayla the Monkey Girl (editura Playscripts Inc.), Very Bad Girl Scouts (YouthPLAYS), Grippe of October (YouthPLAYS), Cold April (Best Play Anthology 2008 Strawberry Fest), Pollywog (NYU Steinhardt New Plays for Young Audiences 2014). Adaptarea lui după Island of Dr. Moreau a fost jucată la 59E59 și la festivalul Edinburgh Fringe, unde a câștigat premiul Bobby Six Star pentru cel mai bun spectacol. Alte lucrări - The Puppet Children, Two Houses of Oliver Ruckenmeyr, Midnight Circus, Hydra, Frankenstein, Maddie Splinter and the Aluminum Chair Rocket Ship, Hamelin, Wendy Darling and Peter Pan, Boy in the Iron Mask, Splitfoot (cu Vasile Flutur), My Robot, și libretele pentru Gulch, Billy Ragamatag and the Shadow Circus, Yarn Barn, We Got Beth! (cu muzica de Rob Parker). Masterat în Teatru Educațional, Steinhardt School la New York University.

Rob Parker (Compozitor/Pianist) este compozitor și profesor de teatru și muzică. Locuiește în Bedforshire, Anglia. A predat la Roxburgh Hall at Stowe și la Gordonstoun School în Moray Scoția. Pentru Piper Theatre, a compus muzica pentru The Nocturnes, Clockwork Unwound, Paint it Black, Tragedy of Lear, Billy Ragamatag, Yarn Barn, We Got Beth. Licențiat la Hertfordshire, și masterat la Middlesex.

 

 

Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre