Théâtre Municipal "Matei Vişniec" Suceava

  • Accueil
  • Nouvelles
  • Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava bifează o premieră în premieră

Nouvelles

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava bifează o premieră în premieră

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava bifează o premieră în premieră

https://www.svnews.ro

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava a bifat în această seară o premieră în premieră. Mai exact premiera ultimei producții a avut loc în premieră în mediul online. Spectacolul ”Noaptea arabă” realizat de regizorul Zalán Zakariás a putut fi urmărit pe www.blt.ro și s-a bucurat în mediul virtual de un număr mare de spectatori semn că iubitorii de teatru au așteptat cu mare nerăbdare noua producție a TMMSV. Cu siguranță așteptările au fost răsplătite spectacolul fiind unul de înaltă calitate artistică. Cei care nu au reușit să-l vizioneze pot să o facă vineri, 6 noiembrie tot de la ora 19.00.

Considerată una dintre scrierile dramatice remarcabile ale reputatului dramaturg Roland Schimmelpfennig – „Noaptea arabă” este noua producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Cel mai nou proiect al teatrului sucevean – „Noaptea arabă” este realizat de regizorul Zalán Zakariás, pornind de la spectacolul lectură cu același titlu pe care spectatorii suceveni au avut ocazia să-l urmărească, în luna septembrie, în curtea interioară a Hanului Domnesc.

Despre celebra „Noaptea arabă” a lui Schimmelpfennig, ne povestește regizorul spectacolului, Zalán Zakariás: „Cum este o noapte arabă? E aprinsă, picantă și aventuroasă, cel puțin așa ne-au învățat basmele din O mie și una de nopți. Noaptea arabă a lui Schimmelpfenning însă, se petrece departe de nopțile Orientului, sub stelele unui cartier dintr-un oraș mic, în Germania, despre care am putea spune multe lucruri, în afară de picant și fierbinte. Aventuros poate că este, undeva pe tărâmul imaginației, caracteristic stilului dramaturgului german, cu povești fragmentate, întrerupte temporal. Textul este construit ca un vis, unde la suprafață, nimic neobișnuit nu se întâmplă, vedem oameni modești, care populează un bloc de locuințe cu șapte etaje din Germania și care ne povestesc… Ne povestesc despre singurătate, vise, despre dragoste, despre nevoia de comunicare introducându-ne treptat în lumea fanteziei, unde destinele lor se întâlnesc.

Textul dramatic se contopește cu epicul, dramaticul și poeticul fiind elemente esențiale ce caracterizează „Noaptea arabă” a lui Schimmelpfenning – unul dintre cele mai importante texte ale teatrului post dramatic, care povestește astfel, într-un limbaj unic, fără forme tradiționale.”

Echipa de producție a spectacolului „Noaptea arabă”, montat la Suceava este formată din:
Regia artistică: Zalán Zakariás
Autor: Roland Schimmelpfennig
Traducere: Victor Scoradeț
Scenografie: Sebastian Rațiu
Regia tehnică: Cătălin Rodenciuc
Distribuția: Răzvan Bănuț, Delu Lucaci, Diana Lazăr, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre