• Accueil
  • Evénements
  • TMMSV a fost gazda deschiderii evenimentului MILSET Expo Sciences Europe

Evénements

TMMSV a fost gazda deschiderii evenimentului MILSET Expo Sciences Europe

Pe data de 25 iulie, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a fost gazda deschiderii evenimentului MILSET Expo Sciences Europe.

În perioada 24 – 30 iulie 2022, în campusul Universității Ștefan cel Mare din Suceava se va desfășura MILSET Expo Sciences Europe, manifestare care va reuni peste 100 tineri selectați din țări de pe 4 continente. Expo Sciences Europe este o expoziție internațională de știință şi inventică pentru tineret desfășurată pentru prima dată în România sub organizarea MILSET Europe și MILSET Romania, a Universității Ștefan cel Mare din Suceava, a Societății Științifică Cygnus și a Colegiului Național Petru Rareș din Suceava. Au sprijinit organizarea manifestării și Ministerul Educației, Schneider Electric Romania, Muzeul Bucovinei Suceava, Primăria Municipiului Suceava.

Mișcarea Internațională pentru Activități Recreative în Știință și Tehnologie (MILSET - Mouvement International pour le Loisir Scientifique Et Technique) este o organizație de tineret non-guvernamentală, non-profit și independentă politic, care are ca scop dezvoltarea culturii științifice în rândul tinerilor prin organizarea de programe de știință și tehnologie, inclusiv expoziții științifice, tabere științifice, congrese și alte activități. MILSET are filiale pe toate continentele și în majoritatea țărilor și sprijină organizațiile sale membre să implice tinerii în activități legate de știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică (STEAM) prin motivare, cooperare, colaborare și crearea de rețele de tineret. MILSET pledează pentru schimbul liber de cunoștințe și construirea unor comunități pentru diseminarea de informații prin intermediul Congresului Mondial al Tineretului privind Societatea Informațională și a Cunoașterii.

Țările care vor fi reprezentate în aceste zile la Suceava sunt: Algeria, Belgia, Bulgaria, Elveția, Franța, Italia, Korea de Sud, Luxembourg, Mexic, Nepal, Olanda, Polonia, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Tunisia, Turcia, Ucraina și bineînțeles Romania. Programul manifestărilor cuprinde: expoziții de proiecte ale elevilor, prezentări pe teme științifice, workshopuri și ateliere, prezentări ale unor cercetători internaționali și ale unor firme, vizite științifice și culturale în Municipiul Suceava și în județul Suceava, seri culturale românești și internaționale, concursuri pe teme științifice.


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre