• Accueil
  • Evénements
  • Conferința națională Turism în Bucovina, patru puncte cardinale: patrimoniu, spiritualitate, natură, gastronomie pe scena TMMVS

Evénements

Conferința națională Turism în Bucovina, patru puncte cardinale: patrimoniu, spiritualitate, natură, gastronomie pe scena TMMVS

Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava a fost gazda unui eveniment deosebit de important pentru comunitate: Conferința națională Turism în Bucovina, patru puncte cardinale: patrimoniu, spiritualitate, natură, gastronomie, al cărei moderator a fost Adrian Ursu, jurnalist și realizator Antena 3 CNN.

Printre temele discutate amintim doar câteva:

-Turismul ecumenic în Bucovina: istorie și actualitate

-Bucovina în artă: Festivalul Ciprian Porumbescu

-Importanța teatrului pentru comunitate

-Bucovina verde: promovarea ecoturismului, agroturismului și conservarea naturii

-Bucovina culinară: explorarea bucătăriei tradiționale și a deliciilor regionale

-Promovarea turismului în Bucovina: strategii eficiente de matketing

-Bucovina și dezvoltarea comunităților locale: oportunități și provocări

În debutul acestei conferințe, în foaierul teatrului a fost organizată o secțiune dedicată copiilor la care au participat 15 copii cu vârste între 7-17 ani. Aceștia au avut ocazia de a fi reporter pentru o zi.

Activitățile pregătite pentru aceștia au constat în organizarea unui mini studio TV în care copiii au experimentat prezentarea știrilor în regim de breaking news la Antena 3 CNN.

De asemenea, copiii au avut ocazia să exploreze tehnologia din spatele studioului TV, au jonglat cu idea de a fi jurnaliști Antena 3 CNN pentru o zi, primind astfel legitimații de reporter. Textele știrilor au fost redactate la nivelul de înțelegere a copiilor cu informații care fac obiectul discuțiilor din conferința Turism în Bucovina, patru puncte cardinale patrimoniu, spiritualitate, natură, gastronomie.

Prin acest mini studio TV copiii au avut ocazia de a-și dezvolta abilitățile de comunicare verbală, de a-și îmbunătăți claritatea vorbirii, creșterea puterii de concentrare și autocontrolul emoțiilor în public, dezvoltarea abilității de a construi mesaje clare, îmbunătățirea limbajului nonverbal si paraverbal, și nu în ultimul rând creșterea sentimentului de valoare de sine.


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre