Evénements

15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale, Teatrul și Poezia

Un popor fără cultură este un popor fără viitor.

Am continuat astăzi, 15 ianuarie, data naşterii poetului Mihai Eminescu și declarată  Ziua Culturii Naționale, seria evenimentelor organizate de Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava și dedicate marelui poet.

Ziua a început cu depunerea, la ora 9:30, a unei coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu, aflată în vecinătatea teatrului, iar de la ora 11:00 spațiul expozițional situat la etajul al III-lea al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” a vibrat de versurile recitate sau puse armonios pe note muzicale de către cei care au răspuns invitației de a participa la evenimentul care a împletit teatrul cu poezia, muzica și pictura:

- Adela Șulea elevă a Școlii Generale nr. 11, „Miron Costin” Suceava, și elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare”: Ștefana Grigoriu, Bianca Țobîcă, Laura Nestor și Cristina Lucan.

Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc o expoziție de pictură a elevilor Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava sub îndrumarea prof. Isabela Tabarcea, expoziție care a beneficiat de prezentarea inspectorului școlar arte, prof. Loredana Mihaela Ceică. Lucrările expuse aparțin elevilor: Eva Zaharia, Miruna Poamaneagră, Carla Doboșeriu, Andra Mihai și Daria Sireteanu.

Clara Popadiuc și Răzvan Bănuț, actori ai teatrului sucevean, au fost protagoniștii principali ai recitalului de poezie eminesciană susținut pe un fond muzical asigurat de Cornel Angelescu, de care suntem mândri că face parte din echipa teatrului și care a închis evenimentul cu un emoționant minirecital de muzică folk.

Mulțumim tuturor invitaților și participanților pentru această zi care ne-a arătat tuturor că doar cultura reprezintă însumarea tuturor valorilor și credințelor dintr-o societate, fiind “singura sursă certă a unei bucurii permanente”, precum spunea Constantin Noica!

Foto credit: Amedeia Vitega


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre