Repertory

Singură în fața dragostei și a morții

Distribuție
Director Andrei Munteanu
Author Dario Fo. Franca Rame

Actors Clara Popadiuc
Schedule
There is no schedule for this play !

Reprezentația „Singură în fața dragostei și a morții” deschide o serie de spectacole în care publicul este invitat să cunoască actorii prin prisma spectacolelor cu un singur personaj. În distribuția spectacolului : actrița Clara Popadiuc, la chitară - Ștefan Lupu, regia artistică - Andrei Munteanu. Durata spectacolului: 50 de minute.

Monodrama este un gen extrem de ofertant pentru actori, regizori și reprezintă un punct nevralgic în orice repertoriu teatral articulat.

Spectacolul Singură în fața dragostei și a morții reprezintă o incursiune brutală și metodică în cele mai intime detalii ale vieții unei ființe ignorate de propriul soț dar și de societatea contemporană a consumatorilor de plăceri.

Un studiu teatral elaborat în estetică brechtiană propune o analiză critică sistematică elucidând structura, tipurile, evoluţia şi criteriile adevărului, o satiră analitică pentru toți deținătorii de adevăruri absolute.

O comedie amară despre nenorocire și fericire, despre dragoste și ură, despre dedicație și uitare, despre oameni și obiecte.

Dario Fo este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor și regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică și socială, cât și pentru implicarea în viața politică. Actor, regizor, scenograf, dramaturg, creator de costume, impresar al propriei companii teatrale (dar și ca pictor) este cu siguranță un om de teatru complet.

Franca Rame a fost o actriță și om politic italian, luptătoare pentru drepturile femeilor. A fost prima femeie candidată la postul de președenție al Republicii Italiene.

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre