Guest play

CAPCANA

CAPCANA
Distribuție
Author Mihail Bulgakov
Director Petru Hadârcă
Schedule
There is no schedule for this play !

„Ideea spectacolului a apărut în contextul discuțiilor despre cultura rusă și despre responsabilitatea autorilor și impactul operelor create asupra mentalităților și formării opiniei sociale, discuții generate de războiul din Ucraina. Consider că nu interzicerea, ci, dimpotrivă, lectura, relectura, însoțite de analize la rece, de discuții și reflexie pe detalii, ne-ar ajuta să înțelegem ce se întâmplă astăzi și poate am înțelege de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele atât de diferite de organizare a vieții și societății.
După revoluția din 1917, Mihail Bulgakov a rămas în Rusia Sovietică. N-a fost alegerea sa: din cauza că era bolnav de tifos și se afla stare de inconștiență n-a apucat să se refugieze peste hotare, unde au plecat frații și surorile sale. Când și-a revenit, a regretat că a ratat această șansă și a încercat să se adapteze, să se integreze în viața propusă de regimul bolșevic. După mai multe tentative de a obține un pașaport pentru a pleca peste hotare și după mai multe interdicții de publicare, Bulgakov adresează scrisori conducerii statului sovietic, solicitând permisiunea de a pleca din țară. Spre stupoarea sa a fost contactat prin telefon de însuși Stalin. Bulgakov n-a avut curajul să repete rugămintea la telefon. S-a lăsat sedus de oferta lui Stalin de a deveni dramaturgul Teatrului de Artă din Moscova. Care au fost consecințele pentru destinul personal al intelectualului Bulgakov, cum s-a răsfrânt în textele sale și în ce măsură ne oferă o cheie de răspuns întrebărilor care planează asupra noastră la o sută de ani distanță – încercăm să lansăm o discuție prin această versiune scenică, intitulată „Capcana” după piesa „Fuga” de Mihail Bulgakov.” - Petru Hadârcă, regizor.

CAPCANA, după Fuga de Mihail Bulgakov
Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, Republica Moldova

Echipa de producție:
Traducerea: Mariana Onceanu Hadârcă
Regia: Petru Hadârcă
Scenografia: Adrian Suruceanu
Costume: Stela Verebceanu
Light Design: Denis Chitoraga
Sound Design: Valentin Strișkov
Coregrafia: Cătălina Budu

Distribuţia:

Mihail Afanasievici Bulgakov-Alexandru Leancă, Elena Sergheevna Bulgakova-Diana Decuseară, Serafima Vladimirovna Korzuhina - Corina Rotaru, Serghei Pavlovici Golubkov-Alexandru Pleșca, Roman Valerianovici hludov-Emil Gaju, Grigori Iukianovici Cearnota-Anatol Durbală, Liuska-Angela Ciobanu, Paramon Ilici Korzuhin-Ion Mocanu, Vlădica, besprințipnâi, Tihii, Arkadiev-Iurie Focșa Gurin, Baev, un donjuan-Valentin Zorilă, Comandantul suprem al armatei-Dan Melnic, Fedia, Cavaleristul-Igor Babiac, Ania, Dansatoarea superbă-Olesea Sveclă, Paisie, Antoin-Mihai Zubcu, Arturka, șeful gării, vecinul-Petru Oistric, Nicolaevna, vecina-Anișoara Bunescu, Krapilin-Vlad Ropot, Vecina 1, gândacul năsturel-Rusanda Radvan, Vecina 2, gândacul perla neagră-Draga-Dumitrița Drumi, Secretara din teatru, gândacul baba cloanța-Doriana Zubcu-Marginean, Maria konstantinovna, Gândacul ienicerul-Ana Tkacenko, Pavlic-Mircea Onică

Loc de desfășurare: Casa de Cultură a Sindicatelor
Durata spectacol: 2h 45min.(cu pauză)

Preț bilete: 70 lei adulți, 30 lei elevi, studenți, pensionari

Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

Pentru programul integral al festivalului vă invităm să vizitați pagina de Facebook dedicată acestui eveniment:
Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec 2023 https://www.facebook.com/profile.php?id=100091908952095
#ZileleTeatruluiMateiVisniec2023
#ZTMV2023
#ProiectCulturalFinantatdeMinisterulCulturii

Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre