• Home
  • News
  • luni, 30 octombrie 2023 Ştiri • Cultural P.O.T. – IMPRO SHOW cu Păpuși în premieră la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

News

luni, 30 octombrie 2023 Ştiri • Cultural P.O.T. – IMPRO SHOW cu Păpuși în premieră la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

luni, 30 octombrie 2023 Ştiri • Cultural P.O.T. – IMPRO SHOW cu Păpuși în premieră la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

https://www.svnews.ro

În data de 1 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava va avea loc spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”, un spectacol fără regizor și fără dramaturg, care se construiește cu ajutorul publicului.

Sucevenii sunt așteptați să se bucure de spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”. Acest eveniment inedit aduce publicul în centrul acțiunii, îndemnându-i pe spectatori să contribuie la construirea scenariului, rezultând momente comice unice. „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși” este un spectacol pus în scenă de actorii teatrului independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca.

Prin acest spectacol, Teatrul Magic Puppet experimentează o struțo-cămilă performativă – actorii creează situații pornind de la sugestiile primite din public, folosindu-se de expresivitatea și potențialul nemărginit al păpușilor. *P.O.T. e creat fără regizor și fără dramaturg, jumătate de spectacol va fi făcut de public, deci cu siguranță își merită banii! Prescurtarea *P.O.T., în viziunea organizatorilor, vine de la „păpuși oprimate teatral”, și dorește să sublinieze importanța spectacolelor de teatru cu păpuși, care pot fi dedicate atât copiilor, cât și adulților, aceasta fiind misiunea teatrului independent Magic Puppet.

„Este important să facem o schimbare de paradigmă. Din păcate, în România, arta păpușeriei în teatru este văzută ca ceva destinat în exclusivitate copiilor, însă nu e așa. De-a lungul timpului, la Magic Puppet au fost realizate numeroase spectacole care sunt destinate adulților și în care sunt folosite și păpuși, deoarece subiectele de multe ori pot fi abordate mai bine cu ajutorul lor, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai dificile sau chiar tabu. Așadar, dorim să mergem mai departe. Dorim în continuare să transmitem mesaje puternice cu ajutorul teatrului de animație. Din acest motiv am realizat și acest proiect de improvizație cu păpuși, pentru a găsi cele mai bune metode ca să atragem adulții în sala de spectacole când avem spectacole de animație”, a spus Andreea Ajtai, manager de proiect și actriță.

Spectacolul a fost realizat în urma unei tabere de creație de 10 zile, în care artiștii au fost ghidați de experți din domeniul păpușeriei (Marin Fagu) și din domeniul improvizației (Dragoș Muscalu).

Evenimentul va avea loc în data de 1 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, strada Dragoș Vodă, nr. 1, Suceava.

Prețul unui bilet este de 10 lei, preț unic. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

Cu: Bogdan Ifodi, Florin Suciu, Leo Chionac, Andreea Ajtai/ Mihaela Moraru, Silviu Ruști/ Viktor Hegedüs

Coordonator impro: Dragoș Muscalu

Coordonatorul mânuire păpuși: Marin Fagu

Coordonator repetiții: Delia Gavlițchi

Păpuși: Florin Suciu

Sculptura: Răzvan Chendrean

Pictura: Vlad Mureșan

Afiș: Carmen Moldovan

Foto: Anca Cioroboiu

Durată: 1h 30 min

Vârstă recomandată:16+

Proiectul cultural „IMPRO SHOW cu Păpuși” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Magic Puppet

Asociația Magic Puppet este o organizație care are ca scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice publicului larg, indiferent de vârstă. Principalele activități ale organizației includ crearea și desfășurarea de spectacole educative pentru copii, realizarea de ateliere socio-educative pentru tineri și implicarea voluntarilor în proiectele noastre de educație prin proiecte culturale.

Încă de la înființare, Magic Puppet și-a desfășurat preponderent activitatea în mediul rural, funcționând ca o companie de teatru ambulant, activitatea de bază, spectacolele, fiind nu de puține ori completată de scurte sesiuni de mediere culturală cu copii despre ce înseamnă teatru/teatru de păpuși, demonstrații de mânuire ș.a. Astfel s-a creat nevoia de proiecte adresate comunităților defavorizate.

Începând din anul 2019, Magic Puppet și-a deschis sediul pe Bulevardul Eroilor nr.16 din Cluj-Napoca, unde au loc săptămânal spectacole și ateliere.

Mai multe informații se găsesc aici: https://magicpuppet.ro/


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre