• Home
  • News
  • Expoziție de fotografie „Emoții în teatru”, surprinse de Amedeia Vițega, pe holurile TMMSV - de Cosmin ROMEGA

News

Expoziție de fotografie „Emoții în teatru”, surprinse de Amedeia Vițega, pe holurile TMMSV - de Cosmin ROMEGA

Expoziție de fotografie „Emoții în teatru”, surprinse de Amedeia Vițega, pe holurile TMMSV - de Cosmin ROMEGA

https://www.monitorulsv.ro
Prima zi a festivalului internațional „Zilele Teatrului Matei Vișniec” a fost marcată atât printr-un nou spectacol pus în scenă la Suceava, cât și printr-o expoziție permanentă de fotografie - „Emoții în teatru”, realizată de Amedeia Vițega. Inaugurarea a avut loc în prezența maestrului Matei Vișniec și a unor invitați de seamă din domeniul culturii, de peste hotare.

Fotografiile, realizate pe parcursul a zeci sau chiar sute de ore petrecute în sala de spectacol, cu privirea fixată pe fiecare gest al actorilor, pe mimica chipurilor lor, pentru a surprinde cele mai bune momente, esența jocului actoricesc dar și emoțiile pe care aceștia le transmit publicului, reprezintă o  mărturie extrem de valoroasă a realizărilor teatrului sucevean, a talentului celor care au pus în scenă spectacolele, dar și o carte de vizită extrem de elocventă a actorilor. Pentru că ei sunt surprinși în fel și fel de ipostaze, în diferite roluri, în momente unice. Iar fiecare spectacol, indiferent de câte ori este jucat, are ceva irepetabil, irecuperabil, unic.

Valoarea lor, ca și carte de vizită a teatrului, a fost remarcată și de directorul interimar al instituției, Angela Zarojanu:

„În prima zi a festivalului avem ocazia să inaugurăm o expoziție de fotografii realizate în timpul spectacolelor TMMSV, cu mult talent și răbdare. Această expoziție, cu un nume care îmi și place, va rămâne permanent aici, pe pereții teatrului. Ami, te așteptăm să o îmbogățești, cu imagini din cât mai multe spectacole, de acum înainte”.

Modestă, Amedeia Vițega a spus că ceea ce a realizat este mai mult o împodobire a pereților, decât o expoziție, iar munca ei nu este finalizată:

„Avem actori tineri, frumoși, e normal să iasă foarte multe fotografii reușite. Sper să vă placă fotografiile mele, este doar un început, aș vrea să acopăr pereții complet!”.

Mulțumiri speciale pentru munca depusă și rezultatele obținute i-au fost adresate de către responsabilul de marketing al teatrului sucevean, Iulia Vuerich, care a spus că fără pasiunea ei pentru fotografie nu ar fi avut cu ce să ilustreze fiecare dintre piesele de teatru din repertoriul TMMSV și nici să transmită emoțiile surprinse cu ocazia fiecărui eveniment în parte.

 


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre