• Home
  • News
  • Cântăreața Cheală văzută de Carmen Tărniceru

News

Cântăreața Cheală văzută de Carmen Tărniceru

Cântăreața Cheală văzută de Carmen Tărniceru

https://www.b-critic.ro

UN ARTICOL DE CARMEN TĂRNICERU

Cântăreața cheală, pus în scenă de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, este acel spectacol din cadrul FNT, care m-a făcut să râd, să plâng, să chițăi și să mă rog să mai dureze.

Afirm, cu mâna pe inimă, adică sincer și onest, că m-au captivat cele două ore de teatru nu al absurdului, ci al realității rostite într-un loop nesfârșit de conflicte și platitudini sociale și familiale, extrem de diferite, dar mereu aceleași. M-am găsit pe alocuri într-un film cu criminali în serie ce urmează să acționeze nu pe scenă, ci în sală. Noroc că eram acasă...

Micile găselnițe regizorale, precum patru adulți care nu reușesc să desfacă o bomboană, sărutul pe chelie, Oscarul pentru cea mai bună actriță, povestea transformată în rugăciune în fața râsului răutăcios al celorlalți m-au fascinat și mi-au bucurat sufletul. Iar jocul de Twister de la final m-a inspirat să îmi doresc o reconectare cu o lume complicată, dar frumoasă și simplistă.

Nu mai puteți viziona acest spectacol pe platforma fnt.ro și e mare păcat. Ar fi bine să fie și la anul aici, căci îl recomand din... inimă.


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre