• Home
  • News
  • Teatru cu spectatorii pe scenă, la Suceava

News

Teatru cu spectatorii pe scenă, la Suceava

Sâmbătă seara, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava a avut loc premiera spectacolului „Singură în faţa dragostei şi a morţii”, primul din seria de spectacole „Actorul în prim-plan”, prin care tânăra trupă de actori se înfăţişează publicului altfel, mai intim, mai apropiat, astfel încât între ei să se creeze legături invizibile, prin care să împartă aceleaşi emoţii, sentimente, încât să râdă şi să plângă împreună, ca o fiinţă.

Asta s-a şi întâmplat la premiera „Singură în faţa dragostei şi a morţii”, doar că actriţa Clara Popadiuc nu a fost singură pe scenă, ci a avut alături 110 oameni, care au stat la o lungime de braţ distanţă de ea, i-au simţit respiraţia, panica, lacrimile, disperarea, le-a vibrat în urechi râsul ei, bubuiturile inimii şi confesiunea ei dulce-amară.

Pe parcursul unei ore, spectatorii au urmărit-o aproape înmărmuriţi, captaţi de povestea personajului ei, de viaţa destăinuită cu bune şi cu rele, cu amănunte şocante sau amuzante, după caz. La final, unii plângeau în hohote, alţii au ieşit cu zâmbetul pe buze. Asta e magia teatrului, puterea nebănuită a actorilor şi a celor care pun în scenă spectacolul, de a trezi în noi reacţii emoţionale antagonice, care nu au aceeaşi putere, impact, atunci când sunt recepţionate prin intermediul unui ecran rece, ce transmite doar imaginea şi sunetul.

articol complet pe Monitorul de Suceava


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre