• Home
  • News
  • Spectacolul-concert „Pisici”, o producţie a Teatrului “Matei Vişniec”, care este conceput de membrii trupei Fără Zahăr, va avea loc în premieră şi la Suceava. Spectacolul a mai fost prezentat la Paris şi Laval

News

Spectacolul-concert „Pisici”, o producţie a Teatrului “Matei Vişniec”, care este conceput de membrii trupei Fără Zahăr, va avea loc în premieră şi la Suceava. Spectacolul a mai fost prezentat la Paris şi Laval

Spectacolul-concert „Pisici”, o producţie a Teatrului “Matei Vişniec”, care este conceput de membrii trupei Fără Zahăr, va avea loc în premieră şi la Suceava. Spectacolul a mai fost prezentat la Paris şi Laval

https://www.newsbucovina.ro/evenimente/232240/spectacolul-concert-pisici-o-productie-a-teatrului-matei-visniec-care-este-conceput-de-membrii-trupei-fara-zahar-va-avea-loc-in-premiera-si-la-suceava-spectacol

de Liliana Bujdei

Spectacolul-concert “Pisici”, o producţie a Teatrului municipal” Matei Vişniec” Suceava, care este conceput de membrii trupei Fără Zahăr, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, va avea loc în premieră şi la Suceava în zilele de sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00.

Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că premiera internaţională a spectacolului “Pisici” a avut loc în Sala Bizantină a Ambasadei României din Paris.

“Şi pentru premiera internaţională a spectacolului „Pisici” şi pentru premiera suceveană trebuie să-i mulţumim lui Bobo Burlăcianu, care este regizorul acestui spectacol”, a spus Steiciuc.

Ea a precizat că Bobo Burlăcianu este un cunoscut și apreciat interpret și compozitor român, în timpul liceului a învăţat să cânte la chitară şi a făcut parte din trupa de umor Patrula 0, unde l-a cunoscut pe Bobi Dumitraș, viitorul coleg din trupa Fără Zahăr.

Bobo Burlăcianu a activat în perioada 1999 și 2004 în trupa de teatru Ludic, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, iar în anul 2001 a înfiinţat trupa Fără Zahăr și a debutat în cenaclul folk Moldavia.

“Primul album apare în 2003 și poartă titlul Episodu’ unu: Amenințarea faitonului. Urmează albumele Episodu’ 2 de la Dorohoi și Neamul lui Peneș Curcanul. Între 2004 și 2012 semnează, alături de Bobi, rubrica „Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde” în Suplimentul de cultură. În 2004 o cunoaște pe Ada Milea, cu care va colabora în spectacolele-concert Quijote, adaptare după Miguel de Cervantes, Nasul, după N.V. Gogol, și Deliruri, după poeme de Ion Mureșan, reeditat ulterior cu titlul Alcool”, a mai spus Steiciuc adăugând că în anul 2005,  trupa Fără Zahăr a câştigat Discul de Aur pentru vânzările primului disc.

 Bobo Burlăcianu a debutat în anul 2007 în calitate de compozitor al muzicii din spectacolul “With a Little Help from My Friends” de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, de la Teatrul Național Iași, dar a lucrat şi cu teatre din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, iar  în 2012 înființează formația de rock alternativ The Bread Pits.

Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec” Suceava a spus că din echipa de producţie a spectacolului-concert “Pisici” face parte şi Bobi Dumitraș, membru fondator al trupei Fără Zahăr.

Prezent la conferinţa de presă organizată la Teatrul municipal “Matei Vişniec” Suceava, Bobo Burlăcianu a declarat că „Pisici” este primul spectacol pentru el de o asemenea anvergură, deşi compune muzică de teatru şi a semnat coloana sonoră a mai multor spectacole încă din anul 2007.

El a spus că acest spectacol este cel mai frumos proiect la care a lucrat până în prezent în teatru.

“”Pisici” e primul meu spectacol asumat în care semnez regia, deşi mi-e greu să o spun, am trecut regia muzicală acolo, pentru că regia artistică, practic, a fost una colectivă. Actorii s-au implicat atât de mult la nivel personal în acest proiect, au venit cu propuneri şi mi-au insuflat energie şi n-aş fi putut să fac nimic fără ei, încât regia artistică este una colectivă. E un spectacol care ne aparţine tuturor, în egală măsură. E cel mai frumos proiect la care am lucrat până acum în teatru, cu cea mai mare bucurie şi cu cel mai mult suflet. Mi-a plăcut foarte mult, sunt foarte mândru de ce a ieşit şi abia aştept să iasă la rampă. Am foarte mari emoţii pentru cum va arăta pe scenă şi cum va fi primit”, a spus Bobo Burlăcianu.

Reprezentanţii Teatrului municipal “Matei Vişniec” Suceava menţionează că “Pisici” este un fel de alternativă parodică la Cats.

“O joacă muzicală în care câteva pisici își deapănă poveștile. La început a fost un ‘miau’, după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absența omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu problemele aferente.

O bătrână obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă cu aspirații de politician, un rachet naiv, un câine reîncarnat în pisică, un cuplu cu probleme în căsnicie, și alte personaje pisicești își cântă pe rând neajunsurile sau bucuriile, în timp ce poveștile lor se întrepătrund, conectându-le într-o țesătură unică”.

Din distribuţie fac parte actorii Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite şi Clara Popadiuc, versurile sunt semnate de Bobi Dumitraș şi Bobo Burlăcianu, scenografia este realizată de Bobo Burlăcianu, iar ilustraţia de Ana Țăranu, în timp ce regia muzicală aparţine lui Bobo Burlăcianu.

 


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre