• Home
  • News
  • PiSiCi în Festivalul International de Teatru de la Sibiu

News

PiSiCi în Festivalul International de Teatru de la Sibiu

PiSiCi în Festivalul International de Teatru de la Sibiu

https://orasulsuceava.ro/

Producția Teatrului Municipal „Matei Vișniec” piesa PiSiCi participă la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Festivalul de la Sibiu, în cifre:

10 zile
Timp de zece zile, la început de vară, orașul Sibiu se transformă într-o scenă uriașă ce deschide o fereastră cu vedere spre umanitate în forma ei cea mai vibrantă. Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 14 – 23 iunie 2019.

3300 de invitați din 73 de țări
Peste 3300 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la Sibiu pentru ediția de 26 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Festivalul pune bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate.

540 evenimente
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din Romania, iar la nivel internaţional a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune şi calitatea evenimentelor.
Amploarea și dimensiunea programelor propuse la Sibiu au generat un eveniment internațional de tradiție cu o structură din ce în ce mai bine definită. Programul ediției din acest an continuă o ofertă culturală bogată, la cel mai înalt nivel, cu aproape 500 de evenimente ce oferă o alternativă bună la petrecerea timpului liber alături de prieteni și familie.
În 2015, Constantin Chiriac a primit Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre Japonia şi Romania, încadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. De asemenea, a fost distins la Tokyo, în calitate de preşedinte al festivalului, cu Premiul Fundaţiei Japonia pentru anul 2015.

75 de spații
Sibiul a fost dintotdeauna un loc al spectacularului, cu o istorie bogată ce se reflectă prin arhitectura și piețele publice largi ce stau martore la evenimente de răscruce pentru destinul Transilvaniei, încă de la 1191. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu transformă orașul și prezintă evenimente în peste 70 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Componenta spectacolelor în aer liber reprezintă un punct important în filosofia festivalului și creează o atmosferă dătătoare de energii prin facilitarea accesului unui număr mare de spectatori la viața culturală a orașului.

70000 de spectatori
Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 70000 de vizitatori pe zi, cu peste 4000 de înnoptări asigurate doar de biroul logistică al festivalului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de asemenea, cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate de 600 voluntari locali, naționali și internaționali. Mai mult decât atât, Festivalul aduce la Sibiu peste 200 de jurnaliști și bloggeri, atât din România, cât și din străinătate, ce asigură o acoperire a evenimentului prin articole difuzate în toate mediile.

Excelență
Desemnat cel mai bun eveniment al anului în cadrul Galei de Excelenţă a Formului Hotel Tourism & Leisure 2011, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu contribuie în mod substanţial la consolidarea prestigiului României la nivel internaţional și contribuie cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural prin organizarea unor evenimente ce promovează excelența.

 


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre