Municipal Theatre "Matei Vișniec" Suceava

Events

Povești de Crăciun!

Un colind altfel - „Muzeul Crăciunului” este un proiect video realizat de actorii Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, regia și scenariu fiind semnate de Cosmin Panaite.

Sărbătoarea Crăciunului înseamnă pentru majoritatea oamenilor de pretutindeni timp petrecut cu familia, cadouri, bucurie, fapte bune; însă există unele obiceiuri care variază în funcție de țară și de istoria fiecărui popor.

Actorii teatrului sucevean vă prezintă în cadrul proiectului „Muzeul Crăciunului” povești inedite și adevărate despre Sărbătoarea Crăciunului. Proiectul a fost conceput pentru a fi transmis în mediul online, în perioada Sărbătorilor de iarnă și are la bază materiale culese de pe internet și nu numai de către Diana Lazăr.

Obiceiurile și tradițiile legate de Sărbătoarea Crăciunului sunt vechi de sute de ani și fiecare dintre popoarele lumii le onorează în moduri diferite, diversitatea fiind dată, în principal, de apartenența la o anumită religie, însă este universal valabil obiceiul mesei de Crăciun în familie sau alături de cei dragi.

Spiritul sărbătorilor de iarnă este însușit de oamenii care ne sunt mereu alături. Iar acești oameni sunt familia! Bucuria de a ne avea unul pe celălalt, bunăvoința, iubirea, și recunoștința!

Acesta este spiritul Crăciunului!

Sărbători fericite tuturor!

Regia și scenariu: Cosmin Panaite

Imagine și editare video: Mihai Nistor

Documentare: Diana Lazăr

Actorii: Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cristina Florea, Cosmin Panaite

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Muzeului Național al Bucovinei.


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre