• Home
  • Events
  • „O noapte furtunoasă” - în a doua zi a festivalului „Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!”

Events

„O noapte furtunoasă” - în a doua zi a festivalului „Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!”

Pe 17 noiembrie, de la ora 18:30, am fost prezenți la Chișinău, în cadrul festivalului organizat de Teatrul Național „Satiricus” Ion Luca Caragiale „UNIRE PRIN CULTURĂ – CARAGIALE SĂ NE JUDECE!”, cu spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ, de I.L. Caragiale, regia Mădălin Hîncu.

Altfel, varianta lui Mădălin Hâncu și a actorilor Teatrului Matei Vișniec se adaugă interesant într-un parcurs caragialesc pentru care „Toate secăturile mele au ajuns la posturi înalte. Sunt miniștri.” Nu de alta, dar tot din corespondența cu Paul Zarifopol aflăm cum dramaturgul știa foarte bine că „măgarul, să-l potcovești cu aur și să-i pui samar cu diamante, armăsar arăbesc nu se face; el, tot el rămâne și din ce în ce tot mai el!”.

Mulțumim criticului de teatru Doru Mareș și artitudini.ro!

Pregătirile spectacolului „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, regia Botond Nagy al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava - in spatele zambetelor se ascund emoțiile, se montează decorul, repetiția generală sub îndrumarea regizorului, interviuri date de managerul TMMVS - Angela Zarojanu și regizorul Botond Nagy....și, în final...aplauzele bine meritate.


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre