• Home
  • Events
  • Matéi Visniec a primit Medalia Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler

Events

Matéi Visniec a primit Medalia Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler

Pe 8 noiembrie, Ambasada Franței din România a găzduit un eveniment de mare însemnătate pentru marele dramaturg cu origini bucovinene Matei Vișniec.

În cadrul unei ceremonii emoționante, la care au participat membri ai familiei, prieteni, echipa Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava, precum și cei mai apropiați colaboratori din teatru și radio. Excelența Sa Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, i-a înmânat scriitorului și jurnalistului Matéi Visniec Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler.  Înalta distincție i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru excelența de care a dat dovadă în întreaga sa carieră, pentru dăruirea și talentul cu care s-a implicat în promovarea imaginii României în lume”, precum și în semn de recunoaștere a uriașului talent al acestui « magnifique passeur de culture » după cum a spus, atât de plastic, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România.

Autorul cel mai citit și jucat pe multe scene ale lumii, la fel de apreciat atât în Franța, cât și în România, Matei Vișniec continuă să se facă auzit și la microfonul secției în limba română a Radio France Internationale din Paris.

Felicitări, Matei Vișniec!

Foto credit: Amedeia Vitega


Matei Vişniec Theatre

Matei Vişniec Theatre