• Accueil
  • Nouvelles
  • UNATC, la 73 de ani de existenţă. Dramaturgul Matei Vișniec va primi titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul evenimentului

Nouvelles

UNATC, la 73 de ani de existenţă. Dramaturgul Matei Vișniec va primi titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul evenimentului

UNATC, la 73 de ani de existenţă. Dramaturgul Matei Vișniec va primi titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul evenimentului

https://www.glasulcetatii.ro

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" va sărbători lunea viitoare 73 de ani de existenţă.

Potrivit unui comunicat al UNATC, evenimentul, care avea avea loc începând cu ora 11,00, la Sala "Ileana Berlogea" din sediul pe de Strada Matei Voievod, nr 75-77, va avea loc sub semnul "întoarcerii acasă".

"De aproape trei de ani, UNATC a intrat într-un complex proces de renovare şi modernizare, cu investiţii pe măsură. Ne apropiem încet, încet de finalul acestui demers, ce a avut şi are ca scop convertirea spaţiilor UNATC în instrumente active, ultramoderne şi coparticipative în educaţia artistică de nivel universitar. Membrii comunităţii UNATC, studenţi, profesori, alumni, invitaţi de marcă, parteneri se vor întâlni pe 30 ianuarie, ocazie cu care vom inaugura şi noua Sală 'Ileana Berlogea', aflată la capătul unei spectaculoase transformări", se arată în comunicat.

Evenimentul va debuta cu alocuţiunile rectorului UNATC, prof. dr. univ. Liviu Lucaci, preşedintelui Senatului, prof. univ. dr. Doru Niţescu, decanului Facultăţii de Teatru, conf. dr. univ. George Ivaşcu, şi decanului Facultăţii de Film, conf. dr. univ. Vlad Ioachimescu.

Totodată, se va marca faptul că UNATC devine membru titular al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF). Vor participa ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer, şi preşedintele AUF, Sorin Cîmpeanu.

În cadrul evenimentului se va acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Matei Vişniec, dramaturg, poet şi personalitate culturală recunoscută internaţional.

Programul aniversar va conţine momente dedicate Facultăţilor de Teatru şi Film, Cercetării UNATC, publicaţiilor UNATC Press, proiectelor reprezentative şi vor fi prezentate materiale în premieră.

"Vom avea şi o proiecţie specială, scurtmetrajul experimental 'Visul', film-eseu onirico realizat de regretatul profesor Sorin Botoşeneanu în perioada studenţiei. Va fi acordată bursa 'Ştefan Iordache' celui mai bun actor, iar în încheiere, pentru că aniversăm şi pe Ion Luca Caragiale, veţi putea urmări un fragment din spectacolul de licenţă 'D-ale Carnavalului'", informează organizatorii.

De la ora 19,00, la Sala Atelier, va fi prezentat spectacolul "D-ale Carnavalului", iar la Sală Albastră vor fi proiectate cele mai bune animaţii şi scurtmetraje din ultimul an, dar şi proiecţii unice cu filme studenţeşti din anii '˜80, digitalizate în cadrul proiectului "Arhiva Activă".

Pe 3 februarie, de la ora 19,00, UNATC îşi invită studenţii, profesorii şi absolvenţi la un concert cu totul special la Sala Atelier susţinut de trupa de rock alternativ "Om la lună".

Accesul la evenimente se va face cu o jumătate de oră înainte de ora de începere. Din cauza locului limitat de locuri este necesară o rezervare prin e-mail la adresa rezervari@unatc.ro. Prioritate vor avea membrii comunităţii UNATC, studenţi, profesori, alumni, calitate specificată în mesajul de rezervare.


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre