Théâtre Municipal "Matei Vişniec" Suceava

  • Accueil
  • Nouvelles
  • Premieră teatrală – „Rinocerii”, sâmbătă, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Nouvelles

Premieră teatrală – „Rinocerii”, sâmbătă, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Premieră teatrală – „Rinocerii”, sâmbătă, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

https://m.monitorulsv.ro/Local/2018-12-13/Premiera-teatrala-Rinocerii-sambata-la-Teatrul-Matei-Visniec-Suceava?fbclid=IwAR1pe4Y1QS6H-LxjWe0H4OHuqehMlA23_k5nBa08wCJYIFcp3yt-WZCyktU

de Cosmin ROMEGA

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la 19.30, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc premiera spectacolului "Rinocerii", de Eugène Ionesco, în regia lui Alain Timár.  Spectacolul este programat și a doua zi, 16 decembrie, de la ora 19:00.

Considerată una dintre lucrările cele mai remarcabile ale teatrului absurd universal, "Rinocerii" este prima piesă a marelui scriitor de limbă franceză, de origine română, montată la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

“Eugène Ionesco nu are cum să lipsească din repertoriul unui teatru care se respectă și își respectă publicul. Cu atât mai mult, Eugène Ionesco este dramaturgul ideal pentru o punere în scenă în România de către un regizor francez, Alain Timár.

Alain Timár este regizor, scenograf și director de teatru. Domnia sa conduce Théâtre des Halles din Avignon, vestitul oraș gazdă al Festivalului Internațional de Teatru, unul dintre cele mai importante și mai vizibile evenimente contemporane dedicate artelor spectacolului din lume. Se poate spune că Alain Timár are o relație de durată cu Eugène Ionesco, pe care l-a mai montat de-a lungul cariei sale, în diferite țări  și versiuni lingvistice: franceză, maghiară, chineză sau engleză”, a spus directorul teatrului sucevean, Carmen Veronica Steiciuc.

Distribuția spectacolului este formată din: Răzvan Bănuț, Cătălin Mîndru, Delu Lucaci, Cristina Florea, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Horia Butnaru.

La premiera spectacolului „Rinocerii”, adică sâmbătă, prețul unui bilet este 25 de lei, iar la reprezentanția de duminică, 16 decembrie, de la ora 19:00, biletele costă 20 lei / 10 lei (elevi, studenți, pensionari).

 Relații și rezervări, la telefon: 0759 048 677 / e-mail: bilete@teatrulmateivisniec.ro.


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre