Théâtre Municipal "Matei Vişniec" Suceava

  • Accueil
  • Evénements
  • Spectacolul „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings” va fi online, pe 16 ianuarie

Evénements

Spectacolul „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings” va fi online, pe 16 ianuarie

Spectacolul „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings” va fi online, pe 16 ianuarie

Spectacolul „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings” este un concept de Botond Nagy, după Beaumarchais, realizat pe scena teatrului sucevean de o echipă de producție talentată și entuziastă. Regizorul Botond Nagy a ales să lucreze pentru acest proiect cu artiști puternici și creativi, apreciați de critica de specialitate dar și de public: Kali Ágnes - dramaturg și poet, Andreea Săndulescu aka Ara Dein - scenograf, Tímea Ágnes Benedek - costume designer, Claudiu Urse - compozitor și George Pop - coregraf.
Botond Nagy, despre spectacolul „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings”:
„Figaro este, poate, primul erou din clasa mijlocie din dramaturgia universală. Acest spectacol însă, ia doar ca pretext povestea lui. Ne aflăm deja in media res, în centrul unei lumi obscure, caracterizată de abuzul nostru cel de toate zilele. Este abuzul fără de care s-ar destrăma orice sistem ierarhic, monarhic sau capitalist, despre democrația fake și societatea cu frica în sân. Mă interesează eroii de zi cu zi, care au supraviețuit terorii psihologice, generate de un abuz de putere. Vreau să vorbesc despre cei care s-au eliberat din sclavia contemporană, acea sclavie care începe cu: Trimite-ne, te rog, un CV!
Dincolo de toate acestea, noțiunea de independență este doar o iluzie. Cum poți fi astăzi, cu adevărat independent, când, zi de zi, ești racordat numai la lucruri de care depinzi. Depindem de societate, depindem de oameni și de supermaketul de la colț. Nici măcar față de tine nu ești independent, fiindcă faci parte dintr-un întreg, iar asta se numește Viață. Așa că apare întrebarea: cum putem trăi, în primul rând, fără să abuzăm de noi înșine; și abia apoi, cum putem conviețui fără să ne lăsăm abuzați de ceilalți sau să-i abuzăm noi pe ei. Abuzul și violența sosesc în liniște, la fel ca moartea. În acest spectacol vă prezentăm un birou de abuz, unde moartea interioară este inevitabilă. Avem tendința să credem că ne facem rutina zilnică, dar nu. În fiecare zi îmbătrânim un pic și în fiecare zi devenim puțin mai altfel, iar cu cât suntem mai altfel, cu atât ajungem mai aproape de acel punct unde nu mai există niciun sunet, nicio imagine, ci doar senzația că totul trece. Și a trecut.”

Echipa de producție:
Concept & Regie: Botond Nagy
Dramaturgie: Kali Ágnes
Space design: Andreea Săndulescu
Costume design: Tímea Ágnes Benedek
Sound design: Claudiu Urse
Coregrafie: George Pop

Distribuție:
Bogdan Amurăriței,
Banut Razvan ,
Butnaru Horia Andrei,
Cristina Florea,
Diana Lazăr,
Delu Lucaci,
Alexandru Marin,
Mîndru Cătălin Ştefan,
Cosmin Panaite,
Clara Popadiuc
Diana Marin și câinele Akilah de Badea Gheo.
Spectacolul conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Durata spectacol: 2h40min (fără pauză)
Limita de vârstă: 16+
Prețul unui bilet online: 20 de lei
Vizionarea acestui spectacol se va realiza prin contul deschis pe platforma www.blt.ro.
❗️❗️ Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 4 ore, începând cu ora 19:00.

Biletele au fost puse în vânzare pe https://www.blt.ro/h-a-h-hidden-abuse-holdings-spectacol.html


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre