Théâtre Municipal "Matei Vişniec" Suceava

  • Accueil
  • Evénements
  • AUTOPORTRET - Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava / 31 martie 2021, ora 19:00

Evénements

AUTOPORTRET - Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava / 31 martie 2021, ora 19:00

Spectacolul AUTOPORTRET inspirat de Rose Ausländer este regizat de Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, regizor al Teatrului Studenţesc Fabulinus Suceava și masterand în regie la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.

Din distribuție fac parte: Luminiţa AndruhPolya ZubatiElian AgacheCostin BucătaruRadu Andonie

PREMIERA spectacolului va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava, miercuri 31.03.2021, ora 19.00.

Bilete și informații: www.ccs-sv.ro sau 0752.092.606

Accesul conform normelor în vigoare privind pandemia SARS-COV2

*Spectacolul de teatru AUTOPORTRET, inspirat de Rose Ausländer, regia Cosmin Panaite, este parte din proiectul internațional 'Selbstportrait – Versuche der Verortung', finanțat de guvernul federal Germania, biroul pentru cultură și mass-media (BKM) și guvernul regional Bezirk Schwaben, biroul pentru parteneriatele europene, sprijinit de Consiliul Judetean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți.

**Spectacolul este prezentat de Teatrul Studențesc Fabulinus, fondat în 2011, trupa de teatru a Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava și a Casei de Cultură a Studenţilor Suceava

Rose Ausländer (n. 11 mai 1901,Cernăuți, Austro-Ungaria– d. 3 ianuarie 1988, Düsseldorf, Germania) a fost o poetă de limba germană și limba engleză, evreică originară din Bucovina, care a trăit în Statele Unite, România, Ungaria, Austria și Germania.

După intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial de partea Puterilor Axei în 1941, Rose a fost obligată să părăsească Bucureștiul și să revină la Cernăuți, unde a trăit în ghetto, a evitat deportarea în Transnistria și s-a ascuns împreună cu poetul Paul Celan în pivnița unei fabrici. Acolo cei doi au avut multe discuții în jurul literaturii și al poeziilor pe care le scriau. Se crede că Celan a influențat stilul lui Rose Ausländer într-o direcție mai modernistă.
 

facebook.com/TeatrulStudentescFabulinusSuceava/

.


Matei Vişniec Théâtre

Matei Vişniec Théâtre