• Acasă
  • Stiri
  • Teatrul sucevean va susține spectacole în aer liber, în perioada următoare

Stiri

Teatrul sucevean va susține spectacole în aer liber, în perioada următoare

Teatrul sucevean va susține spectacole în aer liber, în perioada următoare

https://www.monitorulsv.ro

de 
 

Cea mai tânără instituție culturală din Suceava – Teatrul „Matei Vișniec”, care și-a reluat de la 1 iunie activitatea, dar deocamdată numai în online, va funcționa o perioadă fără nici un fel de încasări pentru spectacolele pe care le pregăteşte.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că în urma discuțiilor cu directoarea Carmen Veronica Steiciuc, au hotărât de comun acord ca în perioada următoare spectacolele lor să se desfășoare în aer liber, astfel încât să fie în conexiune directă cu spectatorii, cu iubitorii de teatru.

“A venit momentul să fim alături de Teatrul Municipal <Matei Vișniec>, care trece printr-o perioadă grea. Este un teatru care ne face onoare, în creștere, dar din păcate, în această perioadă, activitățile culturale nu își pot desfășura activitatea normal. Suntem dispuși să sponsorizăm activitatea teatrală. Ei au făcut spectacole online în această perioadă, iar acum au proiectul <Stare de poezie>, unde zilnic până în data de 14 iunie sunt recitaluri online. Vreau să-i mulțumesc maestrului Matei Vișniec pentru că se implică personal în aceste proiecte”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că în condițiile în care de la spectacolele în aer liber nu se încasează nimic, Primăria Suceava va face tot ce poate să subvenționeze în continuare activitatea teatrală.

“Sper ca în câteva luni de zile să putem reveni la normalitate și cu această activitate. S-a pus mult suflet în realizarea acestui teatru și este păcat să nu-l ajutăm în acest moment greu pentru toate instituțiile de cultură din România.

Așadar să fim alături de teatrul sucevean, să-i sprijinim măcar cu gândul, să îi urmărim online până când ajung la spectacolele în aer liber, iar apoi în sală, când lucrurile vor reveni la normal”, a concluzionat primarul Sucevei.

Restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului nu permit organizarea de spectacole în sală, abia din iunie fiind permise cele în aer liber, dar și acelea cu respectarea mai multor condiții.



 


Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava