Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

Visătorul - spectacol concert de Ada Milea

Distribuție
Autor Ian McEwan
Scenografia Alina Herescu
Regie Ada Milea

Actori Emanuel Becheru, Corina Grigoraș, Nora Covali, Rareș Pîrlog, Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu, Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

                 Spectacolul concert Visătorul, după Ian McEwan, este montat pe scena Teatrului Tineretului Piatra Neamț de fascinanta Ada Milea. Personajul principal în spectacol este Peter Fortune, un băieţel de zece ani, visătorul ai cărui confidenţi suntem pe tot parcursul aventurilor sale. În șapte povești legate între ele, Peter Fortune își amintește diferite întâmplări din timpul copilăriei sale ciudate. 

Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu „numărul 1“, că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume. Un spectacol –  concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale.                                                                                                                 

       

 Regia: Ada Milea                                                                                                                

 Autor: Ian McEwan, dramatizare: Antoaneta Zaharia

 Scenografia(decor, costume): Alina Herescu                                                                  

 Traducere: Dana Crăciun                                                                                                         

  Design sonor: Ada Milea                                                                                                                   

  Desene și animație: Paul Mureșan

Durata spectacolului: 60 min.

Distribuția(pe personaje):

Peter – Emanuel Becheru, Kate – Corina Grigoraș    

Mama – Nora Covali, Tata – Rareș Pîrlog  

Profesoarele – Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu   

Copiii – Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțchi,Dragoș Ionescu,Valentin Florea

 Ian McEwan, autorul romanului Visătorul este un foarte cunoscut romancier și scenarist englez. McEwan și-a început cariera scriind povești scurte: Grădina de ciment(1978) și Confortul străinilor(1981). Cartea sa Atonement (Ispășire) a câștigat recunoaștere internațională și a fost adaptată într-un film cîștigător de Oscar, cu Keira Knightley și James McAvoy în rolurile principale.   

 Antoaneta Zaharia, cea care semnează dramatizarea pentru Visătorul este actriță și scriitoare și a absolventă a Academiei de Teatru și Film I.L.Caragiale, București. După absolvire joacă pe scena Teatrului Bulandra București, iar din 20003 face parte din trupa Tearului Odeon din București. După ce a petrecut câţiva ani în Teatrul Bulandra, Antoaneta Zaharia a ales Odeonul. Acolo aţi văzut-o în multe spectacole, printre care De ce fierbe copilul în mămăligă, Camera de hotel, Chip de foc, Pyramus & Thisbe 4 You, Câtă speranţă. Pentru rolul Copila din spectacolul De ce fierbe copilul mămăliga, regizat de Radu Afrim, a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț. Antoaneta Zaharia este autoarea pieselor de teatru : Ziua în care nu s-a întâmplat nimic, Ziua perfectă, Ciao Bella, Canicula, Jocul precum și a romanului Garsonieră în centru.

Spectacolul Visătorul este montat la Teatrul Tineretului de la Piatra Neamț de remarcabila Ada Milea. Cunoscuta cântăreață și actriță, s-a născut la Tg.Mureș, la 5 august 1975. A fost actriță timp de 2 ani la Tg.Mureș, după absolvirea Universității de Artă Teatrală și Cinematografică. A hotărât apoi să meargă pe cont propriu și să devină artistă independentă. 

Ada Milea a susținut numeroase concerte  în țară și în străinătate: Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda şi Republica Moldova. A compus muzică de teatru pentru peste 40 de spectacole în teatrele din țară dintre care amintim : Teatrul Odeon: Aventurile lui Habarnam de Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija; De ce fierbe copilul în mămăligă de Aglaja Veteranyi, regia Radu Afrim; Teatrul Național din Târgu Mureș: Eu, când vreau să fluier, fluier de Andreea Vălean, regia Theodor Cristian Popescu; Teatrul Luni de la Green Hours: No Mom’s Land după o fostă idee de Samuel Beckett, regia Radu Afrim.

Albumele Adei Milea, No mom`s land, Apolodor, Absurdistan, Alcool,  Quijote, Nasul, De ce fierbe copilul în mămăligă, The Island ne cuceresc prin poveștile deosebite și prin emoție.       

 

INTREREA LIBERĂ!          

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava