Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava

Spectacol invitat

iHamlet

Distribuție
Regie Catinca Drăgănescu
Autor Elise Wilk
Light/Video Design Dan Basu
Sound design Cristian Vieriu
Coregrafie Simona Deaconescu
Scenografia Bogdan Costea

Actori Vlad Pavel
Catrinel Bejenariu
Gabi Costin
Vladimir Purdel
Program
Nu există program pentru acest spectacol !

iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit. H are o prietenă drăguță, niște părinți care-l enervează, o școală plictisitoare și mult timp liber. Dar atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le poate modela cum are chef. Și când primește un telefon prin care află că tot ce până atunci era sigur începe să se clatine sub o avalanșă de întrebări, H rămâne blocat în rețea, încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor…

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat un spectacol de teatru new media, ilustrat ca un eseu audiovizual care vorbește despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, dar și despre conflictul dintre generații. iHamlet este un eseu multimedia despre identitate și conștiință în care iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, dând naștere unui timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Spectacolul iHamlet a fost realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior și face parte parte din demersul Loading culture, un program cultural educațional dedicat tinerilor care presupune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică sub forma unui spectacol de teatru new media cu conținut original. Până în prezent iHamlet a ajuns la peste 1500 de adolescenți, fiind denumit „cel mai bun spectacol de adolescenți”, de către Cristina Modreanu, în Dilema Veche în 2016.

Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. Punctart dezvoltă programe culturale și educaționale destinate tinerilor care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii. 

iHamlet este pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanță pe www.facebook.com/punctart și poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.

Echipa
Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel
Regia: Catinca Drăgănescu
Dramaturgia: Elise Wilk
Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu
Scenografia şi costumele: Bogdan Costea
Video & Light Design: Dan Basu
Sound Design: INTERIOR8
Tour manager: Alina Dumitrache

Durata: 75 de minute

Teatre partenere turneu: Teatrul Excelsior, Centrul Cultural Reduta, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național "Vasile Alecsandri" Iași, Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava. 

Parteneri: British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Ajungem Mari

Parteneri media: Telegrama, Suplimentul de Cultură, Alecart (Revistă de Atitudine Culturală), Kiss FM Suceava, News Bucovina, Obiectiv Suceava.

Turneu iHamlet Loading Culture este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național prin programul de finanțări nerambursabile.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teatrul Matei Vișniec Suceava

Teatrul Matei Vișniec Suceava